RFID Etiketleme Sistemleri

https://leventmakina.com.tr/wp-content/uploads/2020/12/RFID-kodlama.png

Radyo Frekansı Tanımlama (RFID), endüstriyel üretim, lojistik ve ticarette ürünlerin ve nakliye konteynerlerinin otomatik olarak tanımlanmasını sağlar. Etiketleme sistemlerimiz RFID etiketleri oluşturacak, basacak ve otomatik olarak uygulayacaktır. Etiketler, verileri depolamak, düzenlemek ve silmek için belleğe sahip bir mikroçip ve bir anten olan bir RFID aktarıcıyı içerir. RFID okuyucular verileri okuyacak ve kodunu çözecektir.

  • RFID etiketlerinin basılması, kodlanması ve etiketlenmesi
  • Hızlı ve temassız tanımlama
  • Görsel temas olmadan güvenilir toplu okuma
  • Zorlu endüstriyel ortamlar için uygundur

RFID Etiket Okuyucu

Taşınabilir RFID okuyucu
  • Barkod okuma
  • EPC kodları oluşturma ve yazma
  • Akıllı etiketleri kontrol etme
  • Hatalı etiket reddi (manuel)

RFID Etiket Yazıcısı

Mobil masaüstü yazıcı
  • Barkod okuma
  • EPC kodları oluşturma, yazma ve yazdırma
  • Akıllı etiketleri kontrol etme
  • Hatalı etiket reddi (manuel)

RFID Etiket Aplikatörü

Otomatik RFID etiketleme
  • Barkod okuma
  • EPC kodları oluşturma, yazma ve yazdırma
  • Akıllı etiketleri kontrol etme
  • Hatalı etiket reddi (otomatik)

RFID Nedir?

RFID, Radyo Frekansı Tanımlama anlamına gelir. Bu, radyo frekansı ile uzaktan tanımlama anlamına gelir. Teknoloji, nesneleri ve canlıları otomatik ve uzaktan tanımlayabilen veya yerelleştirebilen gönderme ve alma sistemleri tarafından kullanılır. Bu RFID sistemleri çeşitli alanlarda kullanılmaktadır (örneğin lojistikte).

RFID Nasıl Çalışır?

Her RFID sistemi bir elektronik veri taşıyıcı (RFID etiketi) ve bir okuyucu (RFID okuyucu) içerir. Her iki bileşenin de veri iletişimi için bir anteni vardır. Veriler elektromanyetik dalgalar aracılığıyla iletilir.

Okuyucu bir AC elektromanyetik alan oluşturur. Transponder menzil içinde bulunursa iki yönlü iletişim gerçekleşir. Okuyucu artık çipe veri yazabilir veya bellekteki verileri okuyabilir.

RFID’nin Avantajları Nelerdir?

Temassız süreç: Veriler RF anteni üzerinden okuyucuya / yazıcıya iletilir ve bunun tersi de geçerlidir. Bu, fiziksel veya görsel temas gerektirmez. RF sinyalleri çeşitli malzemelere nüfuz edebilir. Bu sadece malların daha hızlı okunmasına izin vermekle kalmaz, aynı zamanda erişilemeyen parçaların okunmasını da kolaylaştırır.

Hızlı veri alışverişi: İletim ve alım arasındaki zaman gecikmesi, RF iletiminde neredeyse yok denecek kadar azdır.

Toplu okuma: RFID okuyucular, çok sayıda RFID etiketini aynı anda okuyabilir. Bir palet üzerindeki veya bir nakliye konteynırındaki tüm ürünler teorik olarak tek bir tarama işleminde okunabilir.

Neredeyse hatasız: RFID etiketlerinin ilk okuma başarısı %100’e yaklaşıyor. Hatalı etiketleri algılayan ve çıkaran RFID sistemleri ek güvenilirlik sunar.

Şifreleme yoluyla güvenlik: Veriler, erişim kontrolüne izin vermek için açık metin olarak iletilmek yerine şifrelenebilir.

Sağlam: RFID etiketleri, yüksek sıcaklık dalgalanmaları, sıcak, soğuk veya nem gibi aşırı ortam koşullarına dayanıklıdır. Daha sonra özel yeniden işleme veya temizlik gerektirecek ürünler RFID kullanılarak güvenilir bir şekilde işaretlenebilir.

Yeniden kullanılabilir: Basılı barkodların aksine, RFID çip verileri daha sonra düzenlenebilir ve tamamlanabilir.

Görünmez: Küçük RFID taşıyıcıları pek çok etikete dikkat çekmeyecek şekilde entegre edilebilir.

RFID Çipleri Nerede Kullanılır?

RFID uygulamaları çok ve çeşitlidir. Bu teknoloji esas olarak bileşenlerin veya nakliye konteynerlerinin otomatik olarak işaretlenmesi, tanımlanması, kaydedilmesi, depolanması ve izlenmesi için uygundur. Birkaç örnek:

Üretim kontrolü: Endüstriyel üretimde, bir ürünün üretim durumunu belgelemek için RFID çip verileri kullanılabilir. Bu bilgilere göre daha fazla işlem parametreleri belirlenebilir. Bu prosedür, özellikle otomobil endüstrisinde halihazırda yaygın olarak kullanılmaktadır.

İzlenebilirlik: RFID etiketleri, tüm üretim ve kaynak verilerini depolayabilir, tedarik zinciri boyunca konum ve üretim zamanına kadar kesin ve eksiksiz izlenebilirlik sağlar.

Envanter yönetimi: Kütüphaneler, diğerlerinin yanı sıra, self servis terminaller aracılığıyla ödünç alınmasını ve iade edilmesini kontrol etmek için RF etiketlerini kullanır.

Mağaza yönetimi: RFID, mal girişinde paletleri otomatik olarak yakalamak, bunları envanter kontrol sisteminde rezerve etmek ve belirlenen rafa taşımak için kullanılabilir.

Ürün koruması: Yüksek kaliteli markalı ürünler, orijinallik kontrolleri sırasında orijinal ve sahte ürünler arasında ayrım yapmak için RFID aktarıcıları kullanır.

Erişim kontrolü ve saat ölçümü: Birçok şirket, girişlerde otomatik erişim kontrolü ve / veya belirlenen terminallerde personel çalışma saatlerini kaydetmek için RFID çiplerini kullanır.

 

LEVENT MAKİNAMerkez Ofis
Çağrı merkezimiz 7/24 tüm sorularınızı cevaplıyor.
SATIŞ VE TEKNİK DESTEKBize Ulaşın
Satış ve teknik destek ekibimiz sizlere 7/24 hizmet vermektedir.
Satış
Teknik Destek
NERELERDEYİZSatış ve Teknik Destek Merkezlerimiz
https://leventmakina.com.tr/wp-content/uploads/2019/11/harita.png
BİZİ TAKİP EDEBİLİRSİNİZSosyal Medya
@leventmakinaturkiye hesabından bizi takip edebilirsiniz.
Satış
Teknik Destek
LEVENT MAKİNAMerkez Ofis
Çağrı merkezimiz 7/24 tüm sorularınızı cevaplıyor.
NERELERDEYİZSatış ve Teknik Destek Merkezlerimiz
https://leventmakina.com.tr/wp-content/uploads/2019/11/harita.png
BİZİ TAKİP EDEBİLİRSİNİZSosyal Medya
@leventmakinaturkiye hesabından bizi takip edebilirsiniz.

Bu site RD MEDYA tarafından hazırlanmıştır ve tüm hakları saklıdır.

Bu site RD MEDYA tarafından hazırlanmıştır ve tüm hakları saklıdır.