Soğuk Etiketleme İçin Sıcak İpuçları

https://leventmakina.com.tr/wp-content/uploads/2020/12/gida-kodlama.jpg

Soğuk veya donma sıcaklıklarında etiketlerle markalama, seçilen yapıştırıcılara özel etiket malzemeleri gerektirir. Bir de çok çeşitli endüstrilerde, soğutulmuş ürün üreticileri, görsel olarak çekici, hızlı ve kolay bir şekilde yapışan, yerinde kalan ve amaçlandığı gibi ürünün yaşam döngüsü süresince amaçlarına hizmet eden ambalaj etiketlerine ihtiyaç duyarlar.

Soğuk zincir sırasında soğuğa ve özellikle aşırı soğuğa, ıslaklığa, donmaya ve değişen uygulama koşullarına dayanabilecek etiketlere ihtiyaçları vardır.

Soğuk Etiketlerle Kodlama

Etiketleri seçerken, birçok şirket bunların belirli sıcaklıklara dayanabildiklerinden, kolayca uygulanabildiklerinden (etiket dağıtıcıyla veya manuel olarak) ve güvenilir şekilde yapıştıklarından emin olmalıdır.

Bazı endüstrilerde, ürünleri ve ambalajları düşük sıcaklıklarda, hatta 0°C’nin altındaki sıcaklıklarda etiketlerle işaretlemeye ihtiyaç vardır.

Soğuk veya donmuş uygulamalar için etiketler temel olarak aşağıdaki endüstrilerde gereklidir:

  • Gıda
  • İçecekler
  • Kimya
  • İlaç
  • Otomobil
  • Bina
  • Makyaj malzemeleri
  • Plastikler
  • Metal

Gıda Endüstrisinde Etiketleme

Gıdalar için doğru saklama sıcaklığı, gıda kalitesini sağlamak için gerekli olduğundan, etiketlerin yapıştırma ve saklama sıcaklıklarına dayanması ve herhangi bir baskı altında ürün veya ambalaja güvenilir bir şekilde yapışmaya devam etmesi gerekir.

Soğuk Ortamlar ve Soğuk Yüzeyler İçin Etiketlerin Neye İhtiyacı Var?

Soğuk ortamlar ve yüzeyler için tasarlanan etiketler, aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi gereksinime uygun olmalıdır:

  • Yönetmeliklere uyulmalıdır.
  • Yapıştırıcı, minimum ve maksimum sıcaklık arasındaki eğime rağmen yapışmalıdır.
  • Yapıştırıcı gıda için güvenli olmalıdır (gıda ile temas etmesi durumunda).
  • Etiketler mağazadan eve taşınırken soyulmamalı veya düşmemelidir.
  • Etiketler, gerekli dayanıklılığı sağlamalı ve soğuğa rağmen bozulmadan kalmalıdır.
  • Sıcaklıklara, neme ve tekrarlanan ürün işlemine dayanmaları gerekir.
  • Olası bir yoğuşma sürecine dayanmaları gerekir.
  • Soğuk zincir geçişinde profesyonel yapışmayı garanti etmelidirler.

Uygun Olmayan Etiket Malzemelerini Kullanırken Karşılaşılan Sorunlar

Soğuk ortamlar ve yüzeyler için tasarlanmış etiketleri üretmek için uygun olmayan etiket malzemeleri kullanılırsa çeşitli sorunlar ortaya çıkabilir.

  • Dondurulmuş yiyecekleri etiketlerken, etiketler sertleşebilir ve dondurucuda düşebilir.
  • Etiketler soğutulmuş alana yapışır ancak sıcak, sıcak ve nemli bir dış mekân alanı için tasarlanmamıştır.
  • Mağazadan evinize taşırken etiketler soyulabilir veya düşebilir.
  • İçecek etiketlemede, şişeler genellikle bir yerden bir yere hareket ettirilirse yoğunlaşmaya neden olur (örneğin, buzdolabından sıcak arabaya geçişteki hızlı sıcaklık farkı). Etiket artık alt tabakaya güvenilir şekilde yapışmaz.

Doğru Etiket Malzemesi Şu İşi Yapar

Soğuk ortamlar ve yüzeyler için tasarlanan ve doğru malzemelerle üretilen etiketlerin aşağıdakiler dahil olmak üzere çeşitli avantajları vardır:

  • Soğuk veya dondurulmuş gıda sektörü için etiketler, çok çeşitli ambalaj türleri için kullanılabilir: karton dahil plastik filmler, LDPE, HDPE, PP ve PET.
  • Yapıştırıcıyı koruyan suya dayanıklı özelliklere sahiptirler. Yüzey malzemesi, suya veya neme maruz kaldığında bile basılı görüntüyü korur.
  • Malzeme yüzeyi, termal transfer baskıyı kullanarak yüksek baskı hızı sağlar.
  • Etiket malzemesi, doğrudan termal baskı için doğrudan termal malzemeler olarak da mevcuttur
  • Sıfırın altındaki sıcaklıklara adaptasyon
  • Göz alıcı bir etiket tasarımı, yüksek raf çekiciliği sağlar
  • Beslenme bilgilerinin ve gerekli tüm ürün bilgilerinin iletilmesi

Etiketler, tüm soğuk zincir boyunca güvenli bir şekilde yapışmalıdır

Üreticilerin görevi sadece üretim sürecinden sonra ürünleri etiketlerle markalamak değildir. Ayrıca, etiketlerin soğuk zincir sırasında ve sonraki satış noktasında güvenilir bir şekilde yapışmaya devam etmesini ve yapışkan performansı ve görünümü açısından kalitelerini kaybetmemelerini sağlamalıdırlar.

Soğuk zincir nedir?

Soğuk zincir, çabuk bozulan ürünlerin sıcaklığının yönetilmesini ifade eder. Kesim veya hasat zamanından, dağıtım zinciri yoluyla son tüketiciye kadar kalite ve güvenliği sağlar.

Soğuk zincirler nerede temin edilmelidir?

Üretimde:

  • Üretim endüstrisi
  • Paketleme sistemleri
  • Ön soğutma

Lojistikte:

  • Soğutmalı kamyonlar ve demiryolu vagonları
  • Depolama
  • Soğuk hava deposu
  • Dağıtım merkezleri
  • Ulaşım aracı

Satış noktalarında:

  • Marketler
  • Depolar
Soğuk zincir neden önemlidir?

Soğuk zincir, çabuk bozulan ürünlerin güvenli bir şekilde ulaşılmasını ve tüketim noktasında sürekli olarak yüksek kaliteyi korumasını sağlar. Ürün, soğuk zincir boyunca doğru sıcaklık seviyesinde tutulmazsa, aşağıdakiler dahil olmak üzere olumsuz sonuçlar ortaya çıkabilir:

  • Mikroplar, bakteriler ve salmonella oluşur
  • Ürün hızla bozulur
  • Üretici için ve varsa tedarik zincirindeki tüm katılımcılar için mali kayıp
  • Tüketici için mali kayıp
LEVENT MAKİNAMerkez Ofis
Çağrı merkezimiz 7/24 tüm sorularınızı cevaplıyor.
NERELERDEYİZSatış ve Teknik Destek Merkezlerimiz
https://leventmakina.com.tr/wp-content/uploads/2019/11/harita.png
BİZİ TAKİP EDEBİLİRSİNİZSosyal Medya
@leventmakinaturkiye hesabından bizi takip edebilirsiniz.
LEVENT MAKİNAMerkez Ofis
Çağrı merkezimiz 7/24 tüm sorularınızı cevaplıyor.
NERELERDEYİZSatış ve Teknik Destek Merkezlerimiz
https://leventmakina.com.tr/wp-content/uploads/2019/11/harita.png
BİZİ TAKİP EDEBİLİRSİNİZSosyal Medya
@leventmakinaturkiye hesabından bizi takip edebilirsiniz.

Bu site RD MEDYA tarafından hazırlanmıştır ve tüm hakları saklıdır.

Bu site RD MEDYA tarafından hazırlanmıştır ve tüm hakları saklıdır.